ΙΤΑΛΙΚΑ

MENU TOP blank

MENU TOP

Η Ιταλική γλώσσα είναι μια από τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη. Οι Πολιτιστικές, Εμπορικές και Τουριστικές σχέσεις Ελλάδας Ιταλίας αναπτύσσονται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς και για αυτό θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα να μιλάει κανείς την Ιταλική γλώσσα. Σήμερα τα Ιταλικά επιλέγονται από ένα μεγάλο τμήμα Ενηλίκων – Φοιτητών για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, σε τομείς κυρίως των Καλών Τεχνών, την Αρχιτεκτονική, την Ιατρική και την μόδα.

Μπορεί η έκφραση «Una fatsa una ratsa» να θεωρείται κλασική, αλλά είναι απόλυτα ορθό το απόφθεγμα που συνοψίζει τη σχέση και τις ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών. Με την Ιταλία, μας συνδέουν πολλά, όχι μόνο λόγω γεωγραφικής γειτνίασης, αλλά και ιστορικών συγκυριών. Η παρουσία των Βενετών στον ελλαδικό χώρο, κληροδότησε στον πολιτισμό και τη γλώσσα μας λέξεις και φράσεις, ήχους και μουσικά ερεθίσματα που παραμένουν δυναμικά μέχρι και σήμερα, ενώ ακόμη παλαιότερα οι αποικίες των Ελλήνων στη γειτονική χώρα, φαίνεται ότι είχαν τη δική τους επίδραση στη δημιουργία του λατινικού αλφαβήτου.

 

Επειδή λοιπόν, αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών apple stars, με την πολυετή εμπειρία των καθηγητών τους και τη δοκιμασμένη μεθοδολογία τους στην εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, ανοίγουν τους δρόμους επικοινωνίας με τους Ιταλούς. Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, βοηθούν τους σπουδαστές μας τόσο να αποκτήσουν πτυχία Ιταλικών όσο και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ιταλίας.

Celi

Diploma di Lingua Italiana

CILS

Πτυχία PLIDA – Società Dante Alighieri

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας